Etusivu / Tietoa kunnasta

Tietoa kunnasta

Savitaipaleen kunta sijaitsee Etelä-Karjalassa liikenteellisesti suotuisassa paikassa. Kirkonkylä on aivan valtatien nro 13 varrella. Välimatkaa Savitaipaleelta on lähimpään kaupunkiin, Lappeenrantaan, jossa on mm. rautatieasema ja lentokenttä, 37 km, Helsinkiin noin 200 km, Kouvolaan noin 80 km, Mikkeliin 70 km ja Viipuriin 90 km.

Savitaipaleen luonnonmaisemaa pidetään yleisesti vaihtelevana ja kauniina. Jyrkät harjut, laveat kankaat, kirkasvetiset järvet, lähdemäiset metsälammet, suot ja kalliot vuorottelevat yllättävässä järjestyksessä. Paikalliset korkeuserotkin ovat eteläsuomalaisen mittapuun mukaan suuret.

Savitaipaleen kirkonkylä sijaitsee kirkasvetisen Kuolimojärven rannalla ja sisemmän Salpausselän päällä. Harjun pohjoisreuna kohoaa paikoitellen jopa 40 metrin korkeuteen ja maisemat ovat ainutlaatuisen vaihtelevia.

Kirkonkylä on kuntakeskus, joka tarjoaa pääosin julkiset ja hyvin runsaasti yksityisiä palveluja myöskin Suomenniemen ja Lemin kunnan sekä osalle Taipalsaaren kunnan asukkaista.

Savitaipaleen naapurikuntia ovat Lemi, Luumäki, Kouvola, Mäntyharju, Mikkeli, Puumala ja Taipalsaari

Savitaipaleen nimikkolajit

Nimikkokasvi on kangasvuokko
Kangasvuokko
Nimikkokala on nieriä
Nieriä

Nimikkolintu on kuikka
Kuikka

Nimikkonisäkäs on metsäjänis
Metsäjänis